Wat is PMT

Psychomotorische therapie (PMT) is een therapievorm waarbij bewegen en de lichaamservaring de middelen zijn om met uw problemen aan de slag te gaan. Het is dus een ervaringsgerichte therapie.

De oorsprong van PMT ligt in het bewegingsonderwijs. Psychomotorische therapie vindt dan ook vaak plaats in een beweegzaal. PMT Salland geeft therapie op één locatie op maandag. Dit is aan de Melisse 3A in Raalte. Bij PMT gaat het vooral om het doen, om het leren van ervaringen wanneer je aan het oefenen bent. Door het opdoen van ervaringen in de prettige en veilige omgeving van de PMT kunnen ongewenste patronen in gedachten, gevoelens en gedrag zichtbaar worden. Al doende leer je deze signalen te herkennen, te verwoorden en te begrijpen en de problemen anders te benaderen. Soms is dat best lastig, maar de psychomotorisch therapeut helpt je hierbij. Je doet oefeningen waarmee je werkt aan de dingen die je lastig vindt. Dit kan door bijvoorbeeld sport- en speloefening, ontspanningsoefeningen, zelfverdediging, kickboksen en rollenspel.

De therapie is bedoeld om te leren je klachten en problemen te verminderen, en die in de toekomst te voorkomen. Samen met de PMT-er zoek je naar manieren om problemen aan te pakken en goed voor jezelf te zorgen. Daardoor krijg je meer zelfvertrouwen en ontdek je je sterke kanten.